On aina jossain määrin kuumottavaa, kun valokuvaaja pyytää hääkuvaajaksi, puhumattakaan kahdesta valokuvaajasta. Nina ja Rob ovat molemmat sekä valokuvaajia että ystäviäni, joten oli kunnia päästä kuvaamaan heidän potrettinsa.
Osassa kuvista on käytetty Brenizer-tekniikaksikin kutsuttua monen kuvan yhdistelmää, jolla voi helposti saada vaikutelman alle F/0.95-aukon syväterävyydestä. Esimerkkinä: 85mm F/1.4:lla kuvataan viisi pystykuvaa, joista yhdistetään yksi vaakakuva. Tällöin taustan pehmeys on entistäkin hurjempi ja kohteet erottuvat selkeämmin.
Miljöönä merenranta ei ollut tekniikalle luontaisin, sillä tausta oli niin yksinkertainen, ettei eroa F/1.4:n ja F/0.95:n välillä juurikaan huomaa. Brenizeriä kannattaakin kokeilla vaikka metsässä, jossa efekti nousee paremmin esiin.
Tekniikalla pääsee myös helposti kalliimpien linssien fiilikseen syvyysvaikutelman osalta. Monilla kun ei ole käytössään valovoimaisia ammattilaislinssejä, jolloin taustan runsas sumentaminen on hankalaa.
Brenizer-tekniikan etu syvyysvaikutelmassa ei monesti ole tarpeeksi iso, jos omistaa jo valmiiksi valovoimaisen linssin (F/1.2-1.4). Kuvien yhdistelyyn kuluu paljon aikaa, joten kannattaa miettiä onko efekti todella tarpeellinen.
Brenizerille on varmasti paikkansa, varsinkin tapahtuma- ja hääkuvaajien keskuudessa, mutta itselle saman efektin luo Pentax 6x7 keskikoon filmikamera, jonka luontainen jälki vastaa kutakuinkin 50mm F/0.95:sta 105mm:n F/2.4-linssillä. Tästä on pian luvassa blogipostaus.
Lisää Brenizer-tekniikalla otettuja kuvia voi katsella vaikkapa täältä.
Nina ja Rob olivat lopulta onneksi paitsi kuvaajia myös tuore pari, jota on aina ilo kuvata. Tunnelma ilta-auringossa sopi hyvin toivottuun kuvasettiin.